Het Nederlands Gebarenkoor

Mooi van Marco Borsato. Uitgevoerd tijdens het congres van de Stichting Plots- en Laatdoven in Doorn 2019.

Het Nederlands Gebaren Koor (NGK) is een koor met ongeveer vijfendertig leden, die uit alle delen van het land komen. De meeste koorleden hebben een auditieve beperking. Wij gebaren liedjes zónder stem in Nederlands, ondersteund met gebaren (NmG) met elementen uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) Uiteraard wel met muziek erbij.

Er wordt één keer per maand gerepeteerd in het centraal gelegen Utrecht. Tijdens de repetitie is er altijd een NmG-tolk, NGT-tolk en een schrijftolk aanwezig. Van de liedjes worden instructiefilms gemaakt met ondertiteling waarmee de koorleden thuis kunnen oefenen.

Ons repertoire is divers en wordt gekozen door een hiervoor opgezette muziekcommissie. Naast Nederlandstalige liedjes hebben wij nu ook Engelstalige liedjes op ons repertoire staan.

Er vinden voortdurend mooie ontwikkelingen plaats. Daarnaast houden we zoveel mogelijk rekening met de wensen van de koorleden.

Meer over ons koor kunt u lezen op deze website. Informatie over het lidmaatschap en hoe aan te melden vindt u onder het kopje 'lid worden'.  Voor overige informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met de voorzitter van het NGK: voorzitter@nederlandsgebarenkoor.nl

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina
Ook via Twitter laten wij ons regelmatig horen.

Het NGK is een zelfstandig onderdeel van de Stichting Plots- en Laat Doven.

Iedereen is van de wereld van The Scene. Uitgevoerd tijdens het congres van de Stichting Plots- e Laatdoven in Doorn.