Onze sponsors
Het Nederlands Gebarenkoor

Een repetitiedag in beeld, januari 2013 

 

Het Nederlands Gebaren Koor (NGK) is een koor met ongeveer dertig leden, die uit alle delen van het land komen. De meeste koorleden hebben een auditieve beperking. Wij gebaren liedjes zónder stem in Nederlands, ondersteund met gebaren (NmG) met elementen uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT) Uiteraard wel met muziek erbij. 

Er wordt één keer per maand gerepeteerd in het centraal gelegen Utrecht. Tijdens de repetitie is er altijd een NmG/NGT-tolk en een schrijftolk aanwezig. Van de liedjes worden instructiefilms gemaakt met ondertiteling waarmee de koorleden thuis kunnen oefenen.

Ons repertoire is divers en wordt gekozen door een hiervoor opgezette muziekcommissie. Naast Nederlandstalige liedjes hebben wij nu ook Engelstalige liedjes (2) op ons repertoire staan.

In de zes jaar dat het Nederlands Gebaren Koor nu bestaat vonden er veel ontwikkelingen plaats. We zijn op een mooi ontwikkelingspad gekomen en zullen zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de koorleden.

Meer over ons koor kunt u lezen op deze pagina. Informatie over het lidmaatschap en hoe aan te melden vindt u op deze pagina. Voor overige informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met de voorzitter van het NGK: voorzitter@nederlandsgebarenkoor.nl

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina

Het NGK is een zelfstandig onderdeel van de Stichting Plots- en Laat Doven.

 

 

Samen staan wij sterk - Stef Bos, maart 2014

 Nederlands Gebaren Koor ©2017